23 Aralık 2017

Bilişim Öğretmeni Görsel Dersine Girerse :)

Google için Doodle tasarlamaya çalıştık, tüm öğrencilerimin emeklerine sağlık....









Berkan Meral Cumartesi, Aralık 23, 2017

27 Ekim 2017

29 Ekim

Etiketler:


Berkan Meral Cuma, Ekim 27, 2017

23 Ekim 2017

PLİCKERS ile Testler Çok Eğlenceli!

Plickers, test-soru çözmeyi kolaylaştıran, çözerken eğlendiren, uygulaması basit bir web 2.0 aracıdır. En önemli artısı Plickers’ı uygulamanız için bir laboratuvarda olmanız ya da öğrencilerinizde iPadtablet olması gerekmemesidir. İhtiyacınız olan sadece bir öğretmen bilgisayarı ve telefonunuz! Çok fazla cihaz gerektirmediğinden tercih edilen, her öğretmeninin sınıfında kullanabileceği bu aracı biraz tanıyalım…
Plickers’a üye olup giriş yaptıktan sonra üst kısımda 4 bölüm yer alıyor. Library, Reports, Classes, Liev View.
Library bölümü sorularınızı oluşturduğunuz alan. Çoktan seçmeli ve doğru-yanlış olmak üzere 2 seçeneğiniz var. Sorularınızı oluşturup doğru cevabı işaretledikten sonra iki seçenekle karşılaşıyorsunuz.  ‘Save and create new’ diyerek sorunuzu kaydedip yeni soru oluşturabiliyorsunuz ‘Save’ diyerek ise sorunuzu kaydedip kütüphanenize yönlendiriliyorsunuz. Her sorunun altında çıkan ‘add to queue…’ seçeneğini seçerek o soruyu daha önceden oluşturduğunuz sınıflardan hangisine / hangilerine atayacağınızı belirliyorsunuz. Bu bölümde bir soru havuzu oluşturup dilediğiniz sınıflara sorularınızı atayabilirsiniz.
Reports bölümünde uyguladığınız testin sonuç analizlerini görüyorsunuz. Bu kısımdan kimin hangi şıkkı işaretlediğini, öğrencilerin % kaçının soruya doğru cevap verdiğini görebilirsiniz.
Classes bölümünde sınıflarınızı oluşturup, öğrencilerinizi atıyorsunuz. ‘Add new class’ dediğinizde karşınıza sınıfınızın adını, yılını, konusunu ve rengini belirleyeceğiniz pencere çıkıyor. Gerekli alanları doldurduktan sonra artık sınıfınız hazır ve öğrencileriniz ekleyebilirsiniz. Öğrencilerinizi tek tek ekleyebileceğiniz gibi ‘Add Roster’ diyerek herhangi bir dokümandan alıp çoklu olarak ekleyebilirsiniz. Siz öğrenci ekledikçe her öğrenciye bir kart atanıyor. Sağ üstteki ‘Cards’ bölümünden kullanacağınız QR kodları (klasik qr kod değiller ama benzediği için ben bu şekli qr kod olarak isimlendirdim) çıkarabiliyorsunuz. Birbirine çok benzer şekilde olan bu kod kağıdında kart numarası ve 4 adet cevap seçeneği bulunuyor. Cevap hangi şıksa öğrenci o şık üstte kalacak şekilde kağıdını gösteriyor. Kodda 4 şık olduğu için çoktan seçmeli sorularınızı en az 2 en çok 4 seçenekli hazırlayabilirsiniz. 
Liew View seçeneğini testi uygularken seçtiğimiz soruların ekrana yansıması için kullanıyoruz.
Sorularınızı hazırladıktan sonra kartları isimlerine göre öğrencilere dağıtıp uygulamaya başlayabilirsiniz. Plickers uygulamasını telefon veya tabletinize indirdikten sonra sınıfı seçiyorsunuz. O sınıfa atanan sorulardan seçtiğiniz, öğretmen bilgisayarınızda Plickers’ın ‘Liew View’ bölümü seçildiğinde ekrana yansıyacaktır. Öğrenciler soruyu okuyup doğru cevabı kaldırdığında siz telefon veya tabletinizin kamerasıyla QR kodları taradıkça bu ekrana yansıyacak, öğrenciler doğru cevaplayıp cevaplamadıklarını görecektir.
Plickers sınıf içinde farklılık yaratıp, öğrencilerinizin keyifle derse katılımını sağlayacak bir uygulama. Test çözmeyi sevmeyen öğrencilerinizin de dikkatini çekip derse / aktiviteye katılımını sağlayacaktır. Plickers ilkokul dahil her sınıf seviyesi için kullanılması, fazla aygıt gerektirmemesi, sonuçların anında görüntülenebilmesi, pratik kullanımı gibi özellikleriyle öğretmenlerin kalbini kazanan araçlardan biri 🙂
Kaynak:http://www.egitimdeteknoloji.com/plickers-nedir-nasil-kullanilir-plickers-test/

Berkan Meral Pazartesi, Ekim 23, 2017

12 Ocak 2017

Gençliğe Hitabe

Etiketler:

Berkan Meral Perşembe, Ocak 12, 2017

03 Ocak 2017

2017

Etiketler:


Berkan Meral Salı, Ocak 03, 2017