18 Haziran 2010

İnternet kullanıcılarına müjde!


ADSL'DE SABİT HAT ŞARTINA SON

Bu haber tüm ADSL kullanıcılarını ilgilendiriyor. Tüketiciyi Koruma Derneği TÜKODER, 'ADSL alımında sabit hat şartı' hakkında Telekom'a açtığı davayı kazanmıştı. Ancak Telekom bu karara uymadı. TÜKODER üyeleri karara uymayan Telekom'u, Gayrettepe Telekom binası önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti.

ADSL alan tüketicilere sabit hat alma zorunluluğunu dayatan Türk Telekom'a, TÜKODER Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Suat Kadan dava açmıştı. Eskişehir'de görülen dava, geçtiğimiz yılın Kasım ayında tüketici lehine sonuçlanmıştı.

Ancak mahkemenin "satıcının bir malı veya hizmet satışının o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılınamaz" gerekçeli kararına, Türk Telekom uymayarak eski uygulamasına devam etti.

Telekom'un mahkeme kararına aldırış etmemesine tepki, yine TÜKODER'den geldi. Gayrettepe Telekom binası önünde toplanan TÜKODER üyeleri, Telekom'u protesto etti. Telekom önündeki eylemde açıklamayı Genel Başkanı Avukat Şükran Eroğlu yaptı.

Açıklamanın ardından konuşan Şükran Eroğlu, ADSL ile birlikte kullanmayacağı halde sabit hat alan tüketicilerin de Türk Telekom'a başvurarak hatlarını kapattırabileceklerini kaydetti.

0 yorum :

Yorum Gönder