18 Ağustos 2010

Flash'ı Unutturacak Html 5 Uygulamaları

Herkesin bildiği gibi bir süre önce HTML5 denen bir olay çıktı. Bu da Flash severlerin hiç mi hiç hoşuna gitmedi aslında. Neden diyecek olursanız; HTML5, neredeyse Flash ile yapılan herşeyi yapabiliyor. Ayrıca Google kaynak kodlarını kontrol ettiğinde bu kodları görebiliyor. Buda kullanıcının HTML5′i tercih etmesini sağlıyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Google, Flash’ı indexlemiyor! Şimdi sizlere görülesi ve gerçekten harika çalışmalar olan 5 adet HTML5 uygulamasını göstereceğim.

Ball Pool: Bu uygulamayı çok seviceğinize eminim. Flash ile yapılması çok zor olan bir uygulama ancak HTML5 ile gayet başarılı bir şekilde yapılmış. Ayrıca stres atmak için birebir. Ekrandaki topları mause ile istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz.
Bomomo: Bu uygulamada istediğiniz gibi çizim yapabilirsiniz. Ortaya harika tasarımlar çıkıyor. Ayrıca diğer bir güzelliği ise yaptığınız tasarımları kaydedebiliyorsunuz.
Google Box: Google arama kutusunu hiç böyle görmemişsinizdir. Yine mause’nin hareketlerine göre dönen ve ortasındaki kutucuk sayesinde Google’da arama yapan bir HTML5 uygulaması.
Cloth Simulation: Yine Flash’da yapılması çok zor bir uygulama. Gerçekten harika bir esneklik özelliğine sahip. Çok fazla birşey söylemeye gerek yok sanırım, tıklayın ve görün.
Canvas Nebula: Uzayda bulunan gaz bulutunu güzel bir animasyon şeklinde hazırlamışlar. Tarayıcınızı biraz kasabilir ama güzel bir uygulama.

Uygulamalara belirttiğim linkten erişemezseniz,büyük ihtimalle tarayıcılarınız bu uygulamaları desteklemiyordur.Diğer tarayıcılarla linklere erişebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder