11 Ekim 2010

Söz Dinleyen Televizyon

'Uzay Yolu' filmlerinde gördüğümüz sesli komutlarla çalışan cihazlar geliyor. Sesli komutlar, televizyon, video ve bilgisayar kullanımını kökten değiştirecek.


Haber, Geleceğin internet teknolojileri ve pazarlama stratejilerini konu alan Web 2.0 EXPO, New York'ta başladı. Web 2.0 Expo'ya Facebook, Twitter, IBM ve Microsoft gibi dev şirketler katılıyor. Fuarda hayatımızı değiştirecek yeni teknolojiler tanıtılacak. Gelişen internet teknolojileri ve HTML 5 standartları, en çok cep telefonu, bilgisayar, televizyon gibi yetenekli yani akıllı cihazları etkileyecek. Sesle telefonu yanıtlarken bilgisayar ekranında veya telefon ekranında bir internet sitesine giriş yaparak bilgi alıp arkadaşınızla paylaşabilmek mümkün olacak. Yani, telefon, bilgisayar ve televizyon gibi cihazlar sözden anlayacak.

HTML 5 standardı ile telefonlarda parmaklar yerine daha çok sesle komut verme özelliği öne çıkarken, video ve fotoğraf paylaşımı artacak. Apple Google Voice adı verilen uygulama ile sesli mesajlar yazıya dönüşüyor. Aynı zamanda tam tersi uygulamalar da hayatımıza girmiş oluyor. Google Voice uygulaması, Blackberry ve Android platformu dışında iPhone'daki yerini de almış olacak. İnternette video ve grafik içeriği olan, Twitter ve Facebook gibi sosyal medyayı takip eden restoran, mağaza veya web tasarımı şirketlerinin müşterileri ve geliri artıyor. Tüketicilerin beğenilerini takip etmek için sosyal medyada paylaşılan video ve resimleri takip etmek etkili oluyor.

Kyanak:ixtanbul.com

0 yorum :

Yorum Gönder